Hollandia Infra bouwt 3 stalen segmentdeuren voor de Boston Barrier (UK)

Hollandia Infra heeft van bouwcombinatie Bam Nuttall-Mott MacDonald de opdracht ontvangen voor het ontwerpen en bouwen van drie stalen segmentdeuren ten behoeve van de “Boston Barrier”. Deze nieuwe waterkering wordt aangelegd om het Engelse Boston en het achterland te beschermen tegen hoog water.

Na enkele forse overstromingen langs de oostkust van Engeland, onder andere in 2013, worden op verschillende plaatsen hoogwaterkeringen gebouwd. Zo ook het nieuwbouwproject in Boston.

De opdracht voor Hollandia Infra omvat ten eerste het ontwerpen en leveren van een verticaal bewegende stalen segmentdeur. Deze “Radial Sector Gate” wordt 28 meter breed en ca 315 ton zwaar. De deur lijkt qua vorm en functie veel op de stalen noodwaterkering die Hollandia Infra recentelijk heeft gebouwd voor de Ipswich Barrier, eveneens voor de oostkust van Engeland.

Ten tweede omvat de opdracht het ontwerpen en leveren van twee horizontaal bewegende segmentdeuren. Deze 2 stuks “Vertical Segment Gates” voor de Boston Barrier wegen elk 100 ton, zijn 10 meter hoog en sluiten samen de doorgang van 18 meter af.

Datum: