Hollandia Infra bouwt nieuwe Radartoren Rotterdam

Op de Maasvlakte 2 laat het Havenbedrijf Rotterdam een nieuwe radartoren bouwen. De toren krijgt een hoogte van 70 meter en zal de radardekking overnemen van radarpost 2, die aan het einde van zijn bouwkundige levensduur is.
Na een Europese aanbesteding heeft het Havenbedrijf gekozen voor het duurzame ontwerp van Hollandia Infra en de architect Syb van Breda. Hollandia Infra zal deze uitdagende klus als hoofdaannemer uitvoeren.

De toren wordt geplaatst aan de rand van Maasvlakte 2 in de harde Zeewering. Dit geeft een extra uitdaging in het project om gedurende de realisatie van de toren de betrouwbaarheid van deze zeewering te garanderen. De nieuwe radartoren wordt slank uitgevoerd in weervast staal. Dit materiaal is onderhoudsvrij en 100% recyclebaar.

In januari 2017 is het contract tussen Havenbedrijf Rotterdam en hoofdaannemer Hollandia Infra getekend. Hollandia Infra en de partners zijn nu bezig het integrale ontwerp van staalconstructie, bouwkundige voorzieningen, installaties en fundatie in de harde zeewering uit te werken. In de loop van 2017 zullen alle onderdelen geprefabriceerd worden op het terrein van Hollandia Infra. Hierdoor is een zeer snelle bouwtijd op locatie mogelijk, waardoor de toren in het voorjaar van 2018 gereed zal zijn.

Datum: